04 April 2011

orang memberi atau orang menerima lagi happy??

hey folks!!

cehceh. harini aku just nak share sikit je. benda ni dapat mase dengar ceramah haritu. ustaz yang bagi ceramah timbulkan persoalan "orang memberi ke menerima yang lagi happy"

okay mari fikir secara logik. kita kalau dapat hadiah kan rasa sangat happy kan. lagi-lagi kalau dapat something yang kita memang adore gila. asek nak tengok je benda yang kita dapat. asek nak belek je. asek nak pegang je. asek nak (cube try test-aidanohara) je.

tapi cube fikir lagi, orang yang beri tu ape perasaan dia. lagi-lagi bila beri something untuk orang tersayang. lagi dia happy tengok orang tu suka sangat dapat hadiah dari dia. lagi dia suka bila tengok orang tu asyik dok belek-belek barang yang dia bagi. lagi happy bila orang tu gunakan apa yang dia dah bagi tu.rasa dihargai gila.

jadi, aku tak boleh bagi jawapan untuk siapa yang lagi gembira kat sini. sebab setiap orang ade pendapat dia sendiri. cubalah fikir. dan di sini siapa yang lagi happy?


peni : nak kasut tak?? tapi murah jee

feqa : NAKKKKKKKK!!!! tak kesah pon*hari exam dah nak hampir. tapi lepas makan tengahari asyik tidur je. sampai kawan aku kata 'hoi, ko nak badan jadik macam dugong ke asek tido je ni' fuhhh koajoooo betul.